A-Z Water Inverter 2.0 - FV ohrev vody 2500W

A-Z Traders

Ohrev vody z fotovoltaiky pomocou A-Z WATER INVERTERU 2.0 ponúka efektívne priame napájanie bojlera zo slnečnej energie. Je to optimálne ekonomické a technické riešenie pre ohrev vody priamo z fotovoltiky, ktoré nevyžaduje veľké, ťažké a drahé technológie. Zariadenie aicky prispôsobí výkon podľa nastaveného režimu a priamo napája bojler z energie vyrobenej solárnymi panelmi, čím minimalizuje straty. Vzhľadom na to, že bojler predstavuje v podstate čisto ohmickú záťaž, je vyrobená elektrická energia (už od výkonu presahujúceho 50 W) takmer okamžite premenená na teplo a ohrieva vodu v bojleri. Fotovoltaické panely k tomuto setu si podľa aktuálnej dostupnosti môžete vybrať z našej ponuky tu. Držiaky panelov si podľa typu strechy, počtu a orientácie panelov môžete vybrať tu.

329,00 €
S DPH
Množstvo
Pridať do obľúbených
Skladom k odoslaniu

Jednotka A-Z WATER 2.0 ponúka plne farebný grafický dotykový LCD displej, ktorý prehľadne v slovenskom jazyku informuje o prevádzkových stavoch a parametroch celého systému. Ovládanie je maximálne prehľadné a jednoduché vďaka využitiu grafických prvkov, ktoré intuitívne predstavujú jednotlivé funkcie. Okrem grafického ovládania a zobrazenia režimu funkcie je k dispozícii aj presné meranie parametrov FVE vrátane hodnoty celkového výkonu dodaného z FV panelov do akumulačnej nádrže.

Pre maximálnu bezpečnosť a užívateľský komfort boli pridané funkcie "AntiLegionella" a "FreezeSafe". V prípade prvej funkcie dochádza pravidelne každých 30 dní k sanitácii zásobníka na zamedzenie namnoženia baktérií Legionella a E. coli. Systém poskytuje tiež kontrolu, či sanitácia prebehla v súlade s požiadavkami. V opačnom prípade vyzve zákazníka k prípadnej akcii (napr. zvýšiť teplotu na termostate bojlera).

Druhá menovaná funkcia zamedzuje poklesu teploty zásobníka pod 5 °C, aby nemohlo dôjsť k zamrznutiu vody a poškodeniu zásobníka. Obe funkcie sú užívateľsky voliteľné. Ďalšou funkciou a možno aj najpodstatnejšou, je funkcia nastavenia výkonu patróny, kedy aj v prípade nevhodného (vyššieho) napätia FV stringu dôjde k obmedzeniu výkonu na nastavenú hodnotu a tým aj k zamedzeniu preťaženia patróny! Táto funkcia výrazne uľahčuje voľbu panelov, predlžuje životnosť patróny aj samotnej jednotky a predchádza prípadným škodám az toho vyplývajúcich servisných akcií.

Súčasne s touto funkciou sú v zariadení implementované nové "SMART" ochrany, ktoré minimalizujú potenciálne problémy vzniknuté chybnou inštaláciou alebo nevhodnou voľbou FV panelov na bezporuchový a stabilný chod celého systému ovládaného zariadením A-Z WATER 2.0.

Zariadenie novo disponuje rozhraním WiFi. Po pripojení jednotky do domácej WiFi siete získa zákazník aické aktualizácie systému vrátane možného pridávania nových funkcií, presného času z internetu a do budúcnosti aj cloudového monitoringu a ovládania.

S touto funkcionalitou tiež súvisia funkcie dvoch časových okien, ktoré nahrádzajú HDO vstup pre časovú a ekonomickú optimalizáciu dodržiavania komfortnej teploty v aickom režime.

Zariadenie podľa nastaveného režimu napája priamo bojler z produkcie solárnych panelov bez zbytočných strát. Pre optimálnu efektivitu je výkon z panelov spracovávam cez MPPT, čím je zaručený optimálny pracovný bod a najvyššia efektivita výroby elektrickej energie.

Vzhľadom na to, že je bojler v podstate čisto ohmická záťaž, je výkon spracovávaný prakticky od prvého vyrobeného wattu (> 50W produkcie) energie z panelov priamo do teplej vody. Ďalej je jednotka vybavená funkciou MPPS, kedy pravidelne scanuje charakteristiku celého stringu av prípade čiastočne zatieneného panelu nájde optimálny bod celej sústavy panelov, čím čiastočne nahrádza funkciu optimizérov na FV paneloch.

S ohľadom na univerzálnosť použitia je výstupné napätie striedavé (modifikovaný sínusobdĺžnik), tým odpadá nutnosť použitia špeciálnych bojlerov pre jednosmerné napájanie. Jednotka je koncipovaná pre vstupné napätie 75 – 350 V DC s ohľadom na prevádzkové napätie vykurovacej patróny bojlera! V praxi je optimálna kombinácia 4 až 5 panelov s menovitým výkonom 450 – 550 W na panel s bojlerom na 230 V.

K jednotke je dodávaný snímač teploty, vďaka ktorému je možné nastaviť minimálnu komfortnú teplotu v režime plnej aiky a odčítať aktuálnu teplotu v zásobníku. Jednotka vyžaduje trvalé pripojenie do rozvodnej siete, ale iba na prevádzku vlastnej riadiacej elektroniky alebo v prípade dohrievania zo siete na napájanie bojlera. Vlastná spotreba jednotky v čase ohrevu z FVE je približné 0,5 – 3 W (zhasnutý displej bez WiFi, rozsvietený displej, ventilátor, wifi komunikácia). Jednotka teda nemôže byť napájaná iba z FVE, vždy je nutná rozvodná sieť.

Popis displeja

Technické informácie

A-Z Water Inverter 2-0 - CE logo-Photoroom.png

Tabuľka dát

Charakter meniča:
ON GRID - Sieťový - bezbatériový
Počet fáz:
1
Počet MPPT:
1
Komunikácia :
WiFi
LCD displej:
Dotykový - farebný
Výška:
222 mm
Šírka:
155 mm
Hrúbka:
70 mm
Hmotnosť:
1,05 kg
Záručná doba:
2 roky

Stiahnuť

A-Z Water Inverter 2.0 - Dáta

Technický list - A-Z Water Inverter 2.0 - FV ohrev vody

Stiahnuť (2.49MB)

A-Z Water Inverter 2.0 - Návod

Návod - A-Z Water Inverter 2.0 - FV ohrev vody

Stiahnuť (11.06MB)

Produkty v rovnakej kategórii: 1